Volg me op FacebookVolg me op TwitterVolg me op LinkedInVolg me op LastFMVolg me op YoutubeVolg me op Google+
okt 292016
 
In Amerika wordt Halloween al een hele tijd flink gevierd, maar ook in Nederland worden er steeds vaker activiteiten georganiseerd rond deze feestdag. Verkleedpartijen en griezeltochten zijn natuurlijk leuk, maar wat als je daar geen zin in hebt? Of als het met bakken uit de hemel komt? want let’s face it: oktober in Nederland garandeert geen stralend weer.

Mijn tip: ga lekker griezelen op de bank! Hoe? Lees maar verder!

Wat is er fijner dan in de grijze tijden van het jaar lekker op de bank zitten met een kop thee of koffie en een goed boek of een goede film? In mijn ogen kan daar maar weinig aan tippen. Hier mijn aanraders voor een griezelig Halloweenweekend op de bank.

Dracula – Bram Stoker – Francis Ford Coppola

Wat is er nou spookier dan de figuur van Dracula. Al decennia lang spreekt dit personage tot de verbeelding. Het verhaal van Bram Stoker uit 1897 gaat over Graaf Dracula, een vampier uit Transsylvanië. Hij reist af naar Engeland. Lucy, een jonge vrouw, raakt in zijn ban en wordt door hem ook in een vampier veranderd. Onder leiding van Abraham van Helsing beginnen de vrienden van Lucy een klopjacht op de graaf om wraak te nemen. Maar deze klopjacht loopt voor haar BFF Mina heel wat anders dan ze had gedacht.

Het boek bestaat uit fragmenten van dagboeken en brieven, geschreven door de betrokken personages. Het is zeker een aanrader om te lezen. Francis Ford Coppola heeft het boek verfilmd met onder andere Gary Oldman (Harry Potter) en Winona Ryder (Edward Scissorhands). Het is een mooie, romantische, maar toch angstaanjagende film; een van mijn favorieten.
Halloween - Dracula

Bron: http://www.imdb.com/title/tt0103874/mediaviewer/rm178840064

Hocus pocus – Kenny Ortega

And now for something completely different: Hocus Pocus. Deze Disneyfilm uit 1993 gaat over drie heksen in het stadje Salem. Aan het einde van de zeventiende eeuw worden er drie heksen gevangen genomen en verbrand. Maar, vlak voor ze sterven, spreekt een van de heksen een vloek uit: ooit zullen ze terugkeren. Driehonderd jaar later is het zover. Door het aansteken van een kaars keren de heksen terug in de nacht van Halloween. Het is aan Max, de jongen die de heksen tot leven wekt, en zijn zusje en een vriendin om de vloek op te heffen en de heksen te verslaan.

Hocus Pocus is een komische, soms wat flauwe, maar daarom juist ook heerlijke film. Bette Midler en haar heksenvriendinnen zijn grappig en dragen de film. Het is zeker geen hoogstaande film, maar zeker vermakelijk en prima geschikt om Halloween mee te vieren.
Halloween - Hocus pocus

Bron: http://www.imdb.com/title/tt0107120/mediaviewer/rm3543799552

Sleepy Hollow – Washington Irving – Tim Burton

Weer terug naar iets serieuzere materie. The legend of Sleepy Hollow is een verhaal uit 1820, geschreven door Washington Irving. Het verhaal gaat over een figuur die al langer rondspookt in volkslegendes: de onthoofde ruiter die ’s nachts rondwaart om een nieuw hoofd voor zichzelf te zoeken. Ichabod Crane, een bijgelovige schoolmeester, komt te wonen in Sleepy Hollow, een Nederlandse gemeenschap in Amerika. Daar wordt hij verliefd op Katherina van Tassel, maar hij is niet de enige. Op één nacht beslist de onthoofde ruiter de strijd om Katherina. Hoe? Ik ga het einde natuurlijk niet verklappen.

Wat ik wel ga verklappen is dat – in tegenstelling tot Bram Stoker’s Dracula – het verhaal in de film anders is. Ichabod Crane (gespeeld door Johnny Depp) is in de film een soort rechercheur avant la lettre die verschillende onthoofdingen in Sleepy Hollow, eind achttiende eeuw, moet gaan onderzoeken. Hierbij stuit hij op de legende van de onthoofde ruiter.

Zowel het boek als de film zijn een aanrader voor een avondje griezelen op de bank. Vooral de film is een topper, met goede acteurs en een spannend verhaal dat goed is verfilmd. Met Tim Burton kan dat ook bijna niet missen.
Halloween - Sleepy Hollow

Bron: http://www.imdb.com/title/tt0162661/mediaviewer/rm2115639808

Nu weten jullie waar ik op Halloween te vinden ben: heerlijk op de bank, met een kop thee en een goed boek of een spannende film. Welke weet ik nog niet, maar er is genoeg te vinden.

Wat gaan jullie doen met Halloween? Laat gerust een reactie achter!

Om alvast in de stemming te komen hier nog een toegift: een cover van This is Halloween uit The Nightmare Before Christmas door Panic! at the Disco. Enjoy!

 29 oktober 2016  Reacties toevoegen

  2 reacties aan “Happy Halloween!”

  1. Haha geweldige toegift! Ik heb net een Halloweentocht gelopen met de kindjes: erg grappig! Nu lekker op de bank (met koud ipv warm water) jouw blog aan t lezen. En zometeen? Lekker kleuren natuurlijk; dat kan ook prima met Halloween ????

    • Dat klinkt heel leuk, zo’n Halloweentocht en uiteraard kan ook kleuren prima met Halloween! Maar wel een griezelige plaat kiezen dan hé? 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.